To be or not to be ...

Cu toti stim celebra fraza "To be or not to be?" dar eu am sa parafrazez "To go or no to go, to risk or not to risk?" De citiva ani inacoace, visator fiind din fire, visez sa ma mut in Marea Britanie, sa-mi fac o viata acolo vorbind limba care o iubesc dar neuitind-o pe a mea proprie, comunicind cu oamenii care-mi sunt aproape ca mentalitate fiind un apreciator al rafinamentului si conservator din fire, facind studii in cele mai bune institutii de invatamint din lume, indragostindu-ma si ulterior intemeind o familie, ce frumos dar pe cit de frumos pe atit de ireal.

Stiu cum sa pornesc, dar nu stiu cum sa continui, am tot sau aproape tot ce-mi trebuie ca sa imi incep calea dar totusi ceva mereu ma opreste si nu stiu ce e. Nu mai traim intr-o lume in care suntem limitati si privati de informatie, avem totul la indemina fara ca sa iesim din casaDaca vreai sa pornesti in Marea Britanie sa faci studii tre sa faci urmatoarele:

1. Tre sa stii ce vrei de la viata, trebuie sa stii cu vrei sa te ocupi o buna parte din viata ta, sa iubesti acel lucru la nebunie si zau ca nu conteaza ce vor altii pentru tine, tu stii mai bine ce e bine pentru tine. Aici ai un test de orientare profesionala care sper sa te ajute. Click!

2. Aici ai http://www.guardian.co.uk/education/universityguide - ghidul si topul celor mai bune universitati si colegii din Regatul Unit unde gasesti totul pus pe raft pe domenii special pentru tine, de asemenea gasesti info despre bursele oferite, sumele care trebuie sa le achiti pentru respectivele studii, cazarea pentru studenti nationali si internationali, facilitatile oferite pentru studenti si respectiv datele de contact ale colegiului sau universitatii in cauza.

3. Iti faci o lista de universitati unde ai vrea sa aplici,  consulti site-ul oficial, gasest prospectusul (brosura) cu orice info ce tine de institutie unde gasesti info care posibil sa nu fie publicata pe site.

4. Pe linga Guardian, fidelul tau ghid si informator mai este si aceasta sursa oficiala unde poti sa iti cauti cursul si institutia potrivita http://ucas.com/students/coursesearch/
5. Aplicatia poti sa o faci singur si individual sa o trimiti la adresele respective, fie o faci in mod automat prin http://ucas.com/students/apply/

Si chiar daca stiu procedura uite ca sunt inca in Moldova, inca sunt aici in incercarea de a identifica obstacolele reale si imaginare, si de as fi singurul care se afla in impas, in a pleca si a urma visul sau a ramine aici in incercarea de a construi o viata aici, la tine acasa ceea ce in cele mai multe cazuri pare incredibil de dificil. 
Ador la nebunie arta, actoria, muzica si dansul. Am avut fericita ocazie sa urmez dansurile sportive timp de 5 ani in Casa de Creatie din orasul Singerei, dansuri care le tin minte si acum si a caror nostalgie li-o port si acum. Daca sa privim real la situatie este oare tirziu sa o iai de la capat fiindca cu totii stim ca cu asa ceva trebuie sa te ocupi de mic, suntem oare in stare sa indreptam micile scapari ale parintilor nostri care nu au vazut micile talentele din noi ?

Astept comentarii si sfaturi!

1 comment:

  1. Daca bati mult in aceiasi piatra - se poate strica..
    Sanatate si dorinta sa fie, restul se fac de la sine..
    Don't give up, keep trying.

    ReplyDelete