Prietenia cu nativul din Rac



Inima lunarilor e prea buna ca sa nu fie emotionati de lipsurile cuiva. Sint plini de compasiune si vor sa ajute. Dar vor astepta precauti ca sa vada daca nu se ofera mai intii altcineva. De ce si-ar irosi ei prosteste timpul si banii daca nu e neaparat necesar?
Cind nu apare nici o alta sursa, cind nu sint semne sa apara ajutorul necesar, Racul il va salva in ultima clipa pe nefericit. Te va lasa sa te duci la fund de doua ori, dar te va salva tocmai cind esti pe punctul de a te scufunda definitiv. E prea bun ca sa te lase sa te ineci, dar nici nu-i trece prin cap sa se ude fleasca daca e vreun slavamar prin preajma sau daca poti sa ajungi singur la tarm.
Nu e vorba de egoism sau rautate, ci de autoconservare. Sub carapacea tare se ascunde un miez moale si cald, dar timpul, banii si emotiile lui nu sint in cantitate nelimitata si prefera sa si le distribuie cu intelepciune. Cind in sfirsit va face un gest, acesta va fi deseori maret si generos, insa nimeni nu-l poate acuza ca e impulsiv.

Daca totusi vreun ascendent de foc, precum Leul sau Sagetatorul, il fac sa recurga la o manevra riscanta, fara asigurari de vreun fel sau altul, si aceasta esueaza, Racul se va simti ingrozitor de nefericit. El tinde sa se cufunde in posomorala cind face o greseala decit sa se scuture si sa o ia de la capat.
Vei gasi deseori Racul pe apa, fie ca inoata, face surfing sau canotaj. daca influentele altor planete nu sint majore, locul lui favorit pentru petrecerea timpului liber va fi plaja. Multi dintre nativi au propria lor barca, chiar daca nu-si permit tocmai un iaht, ci doar o canoe.
E ca si cum visul lor cel mai mare, cel mai tainic, s-a pierdut undeva in adincul apelor si ei il tot cauta. Poate ca ii ademeneste cintecul lunii si al mareelor. Oricare ar fi motivul, Racul nu va fi niciodata atit de plin de toane ca de obicei atunci cind se plimba pe puntea propriei ambarcatiuni in tenisii cumparati cind a absolvit colegiul. Sa nu indraznesti sa-i sugerezi sa-si cumpere unii noi. Trebuie sa intelegi un lucru despre oamenii acestia: in conceptia lor, daca ceva e vechi e valoros, daca e nou e suspect.

No comments:

Post a Comment