Rac (21 iun - 20 iul)

In Egiptul antic, scarabeul reprezenta aceasta zodie simbolizand viata vesnica a sufletului. Mai tarziu, Racul s-a asociat cu simbolul zodiei. Ambele simboluri au o carapace puternica care le ofera securitate in interior, asa cum corpul ofera securitate sufletului. Asa cum Racul isi poarta casa in spate si tu iti porti amintirile casei cu tine oriunde te duci. Esti dominat de semnul Apei fiind sensibil si receptiv la stimulii afectivi. Te bazezi pe propiile sentimente ca sa treci prin viata si ai puterea sa percepi emotiile celorlalti mergand pana la limita ta psihica. Deoarece esti usor impresionabil si sensibil la actiunile neplacute ale celorlalti, trebuie sa-ti restabilesti echilibrul emotional in mod constant pentru a putea functiona in afara carapacei.

SECURITATEA este cuvantul tau cheie. Intorcandu-te la copilaria ta iti aduci in permanenta aminte de caldura parinteasca si asta te face sa te simti in siguranta. Odata ce pui stapanire pe ceva sau cineva care te face sa te simti in siguranta vrei sa-l pastrezi pentru tine cat mai mult. Iti dezvolti sentimente de afectiune pentru obiecte care au pentru tine o valoare sentimentala si chiar poti sa aduni in jurul tau tot felul de obiecte de care simti ca vei avea nevoie in circumstante neprevazute.

Cand nivelul tau de securitate nu este bine determinat, in particular datorita certurilor din familie, poti sa-ti pierzi echilibrul, sa devii iritabil, hipersensibil, neiertator, iti plangi de mila si devii obsedat de griji.

Perioada: 22 iunie - 22 iulie

Simbol: rac

Pietre pretioase: piatra lunii, perla

Numere norocoase: 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58

Culori preferate: argintiu, verde

1 comment: