Cariera si barbatul Rac

Vreau sa spun ca omul asta poate fi de-a dreptul plecat cu sorcova, chiar daca e suficient de destept ca sa faca un milion de dolari si sa-l pastreze. Acum, ca a venit vorba de bani, am vesti bune pentru tine.

Daca esti genul de fata careia ii place sa-si plateasca la timp chiria, te-ai indragostit de omul potrivit. Securitatea financiara ii e aproape la fel de draga ca tine.

Oi fi tu cu un pas inainte, dar poti sa consideri banii principalul tau rival. Aproape toata viata va umbla dupa ei cu hotarire si un fel de fervoare tacuta, aproape religioasa. Finantele l-au fascinat din copilarie si ii va face mult mai mare placere sa economiseasca decit sa cheltuie.

Nu e chiar un zgirie-brinza, dar hai sa zicem ca n-ai sa-l vezi niciodata aprinzindu-si tigara cu o bancnota de 50.000 ca sa-si impresioneze anturajul. Desi are un exceptional simt al umorului, Racul nu va gasi niciodata banii un subiect amuzant.

Probabil ca putea face calcule complicate in minte inainte sa invete alfabetul si la unsprezece ani cistiga deja ceva bani vinzind ziare.

Sa nu te miri daca ai sa descoperi ca a pastrat prima lui pusculita, inca nedeschisa. Zornaitul argintilor si fosnetul bancnotelor il linistesc, dar nu se va lauda cu contul lui din banca. Racii colectioneaza banii pur si simplu pentru ca ii iubesc.

De fapt, probabil ca-si va minimaliza geniul financiar. Daca te iei dupa el, e doar "un baiat sarac, care incearca sa-si cistige existenta si sa se descurce cum poate". S-ar putea chiar sa te apuce mila de el si sa te oferi sa-l ajuti sa obtina un imprumut la banca. Las-o balta! Probabil ca jumatate din banca aia e a lui. Daca are ascendentul intr-un semn de foc, e posibil ca acest barbat sa aiba din cind in cind impulsuri extravagante, caroa le va rezista cu un curaj admirabil.

Chiar daca uneori scapa prin magazine la cumparaturi inutile, ca sa se binedispuna, nu-si va face un obicei din asta. inainte sa te apuci sa murmuri printre dinti "meschinul!" ar trebui sa stii ca Racul are o idee foarte interesanta despre economie. El prefera sa te duca la cel mai bun restaurant, unde serviciul si mincarea sa fie pe masura pretului, decit sa-si ofenseze gusturile delicate cu cotlete de miel arse si chelneri mojici la un local de mina a doua.

El considera ca e o prostie sa arunci banii pe fereastra pe un palton, cind o haina de nurca sau de vizon e o investitie care se amortizeaza in citiva ani. Un Mercedes conservator sau un jeep solid constituie o investitie mai sigura decit o masina ieftina care se strica de cum dai coltul. Calitatea si prosperitatea sint sinonime cu Racul. Ei, parca ti-ai mai venit in fire, nu?

Chiar si cei mai poetici si visatori reprezentanti ai zodiei, care isi petrec viata in lumea artelor, au un acut simt al valorii banului. O fi el un pictor boem care traieste in mansarda, dar pe vreun raft pe-acolo sigur are niste cecuri sau obligatiuni. Cind un nativ se lanseaza intr-o cariera, sigur va ajunge printre primii. Talentul lui artistic e uimitor si poti sa-ti rogi linistita Racul sa-ti picteze felicitarile de Craciun. Sigur vor fi adorabile, chiar daca e un simplu amator.

1 comment:

  1. "Sa nu te miri daca ai sa descoperi ca a pastrat prima lui pusculita, inca nedeschisa....Cind un nativ se lanseaza intr-o cariera, sigur va ajunge printre primii. Talentul lui artistic e uimitor"

    That's so cool! xD

    ReplyDelete