Cum se poarta nativul din Rac

In decursul unei conversatii pe chipul lor trec in viteza o mie de emotii. Cunosti pe cineva care ride dezlantuit, apoi plinge de ti se rupe inima, care uneori te repede iritat si apoi se ascunde cind il ranesti?


Aceasta persoana s-a nascut probabil sub semnul Lunii. Racii au o imaginatie atit de vie, de picturala, iar starile lor sint atit de intense, incit te pot face sa le simti si tu. Fantezia lor retine bucuria si disperarea, groaza si compasiunea, regretul si extazul si pastreaza fiecare emotie in memorie, la fel de vie ca atunci cind a simtit-o prima data.


Ca oglinzile si aparatele de fotografiat, ei absorb imagini si le reflecta cu fidelitate. Fiecare experienta e gravata in inima lor ca o fotografie pe negativ. Ei nu uita nici una dintre lectiile primite de la viata si nici lectiile istoriei. Racul are un profund respect pentru trecut si de obicei e patriot pina in maduva oaselor. Il intriga atit figurile istorice, cit si propriii lui stramosi. Colectioneaza adesea antichitati si are o curiozitate nemarginita pentru trecut.


E un fel de arheolog mintal, mereu in cautarea unor noi fapte fascinante. De asemenea, e o adevarata fintina a secretelor. Oamenii simt automat nevoia sa-si marturiseasca secretele Racului, dar cu sensibilitatea lui emotionala el stie deja ce ii apasa. Compasiunea lunarilor e profunda si extrem de intuitiva. Nu exista secret pe care sa nu-l descopere, daca isi pune mintea. in final va sti totul despre tine, dar tu nu ii vei ghici niciodata gindurile intime.


Isi ascunde cu mare grija sentimentele personale de privirile curioase. Nativul tipic detesta sa discute despre viata lui personala, dar e incintat sa afle totul despre a ta. Insa rareori judeca pe cineva. El doar culege, absoarbe, reflecta.


Desi Racul inapoiaza imaginile ca o oglinda, nu va renunta de buna voie la lucrurile tangibile. Fa o plimbare pe plaja si vei vedea cum crabul prefera sa piarda un cleste decit sa dea drumul obiectului pe care l-a apucat. Adu-ti aminte asta cind incerci sa convingi un Rac sa renunte la ceva ce isi doreste cu adevarat. El nu va lasa niciodata usor din mina un lucru la care tine foarte mult, fie acesta un prieten drag, un titlu, un statut social, sau o fotografie veche, ori o pereche de papuci vechi si jumuliti, cu talpa aproape tocita. Exact ca si crabul, nativii zodiei Racului nu se reped direct la obiectul pe care il doresc.


Strategia lor e sa se miste in toate directiile, numai drept inainte nu. Vor dansa la nesfirsit in jurul lucrului dorit, pina cind li se pare ca altcineva e pe cale sa puna mina pe el. Atunci isi joaca cartile rapid si inteligent: plonjeaza inainte, apuca ferm si refuza sa dea drumul pretiosului obiect rivnit. Cam tot la fel se comporta si cind e vorba sa fie generosi.


Barbat sau femeie, persoana lunara isi iubeste casa, pentru care are un respect aproape mistic. Caminul lui e locul unde se amuza, traieste, iubeste, viseaza si se simte in siguranta. Chiar daca serviciul lui il face sa calatoreasca in intreaga lume, nici un Rac nu e pe deplin fericit fara un acoperis care sa fie al lui. Urmareste expresia de pe chipul unui nativ cind tocmai s-a intors acasa dintr-o lunga calatorie. Pur extaz.


Oriciti bani ar avea pusi la ciorap, lunarul nu se simte niciodata cu adevarat sigur de viitorul lui financiar si oricit de multa dragoste ar primi, intotdeauna are nevoie de mai multa. Emotiile nu-i permit sa se simta destul de in siguranta pentru a se relaxa complet. Tot timpul aduna valori tangibile pentru a se proteja impotriva unui viitor dezastru imaginar. El e genul sub al carui pat ai sa gasesti aliniate frumos zeci de conserve cumparate cu ani in urma. Daca nu le vezi acolo, cauta in camara. Pentru ce le aduna? Nu pune intrebari stupide! Daca intr-o zi o sa vina o foamete? Probabil ca Noe era nascut in iulie, caci nici pe el nu l-a prins potopul nepregatit.


Multi nativi ai zodiei sint gradinari innascuti si-si vor ingriji plantele cu acelasi devotament cu care-si vor "ingriji" contul bancar. Banii trag la Raci ca fierul la un magnet, iar lor le plac banii si ii vor aduna cu grija. Ei nu sint mari cheltuitori, ca sa folosim un eufemism. Daca-ti spune ca e lefter inseamna ca a ajuns la ultimele lui doua-trei sute de mii. Pentru el, asta e o situatie disperata. Nimeni nu e mai capabil la administrarea banilor decit lunarul. E expert in acumularea si inmultirea lor, dar nu-l vei vedea aruncindu-i aiurea pe fereastra. Generozitatea lui e intrecuta doar de precautie.


Nu se stie de ce, dar mancarea reprezinta pentru Raci securitate. Camara. dulapurile si frigiderul lui trebuie sa fie mereu pline pina la refuz, fie ca el maninca ce are in ele sau nu. O simpla conversatie despre mincare ii va aduce o stralucire rumena in obraji, iar discutiile despre foamete si victimele ei il vor ingrozi pur si simplu. Risipa de hrana e o crima pentru Rac. Poti sa-ti umpli farfuria de cite ori vrei la masa lui, dar ai grija sa o lasi curatata-luna cind te ridici de la masa.


In ambele sexe ale zodiei exista un puternic instinct matern. Tot timpul incearca sa te indoape cu mincare calda sau sa te infofoleasca pentru a te proteja de frigul de afara. Racii isi dadacesc prietenii si partenerii de viata si ii supravegheaza cu un ochi protector. E greu de spus ce stirneste mai puternic emotiile lunarilor: copiii, mincarea sau bani

4 comments:

  1. Very interesting! :3

    ReplyDelete
  2. replica bags sydney this article q5m90p9a28 replica bags hong kong replica bags hermes replica handbags s8n57q8h89 replica bags in delhi replica bags online pakistan Resources r8p38t1b66 replica bags philippines greenhills

    ReplyDelete