Ginduri abrupte II (2)

Deseori am gânduri (filosofice) numai bune pentru a fi baza unor articole numai bune pentru blog-ul meu însa la fel de deseori ma găsesc într-o stare neinspirata incit nu pot crea un articole bine editate pornite de la acele gânduri, de aici mi-am și reamintit de un vechi articol în care mi-am expus în mod genial mai multe gânduri fără ca sa se amestece intre ele, gânduri abrupte, gânduri aparte, gânduri separate.

So let the thinking begin!

  • Numele meu este Eugeniu (grecescul Eugenios) din care "eu" înseamna "bine" și "gen" înseamnă "a naște, a zămisli, a produce", deci după logica greceasca cei care poarta acest nume au tendință (deși nu e garantat) de a face bine. Eehhh. Dintr-o logica mai moderna, Eu+geniu, oare pe cit de geniu pot eu fi sau sunt ca atare ? Oare cit de mult bine fac eu pentru alții ?
  • Niște evenimente recent m-au făcut sa ma gândesc la identitate și anume la acel set de caracteristici definitorii pe care le poseda fiecare din noi. Identitatea consta din individualitatea ta și pe cit de diferit de alții ești. Identitatea este felul în care te vezi sau te definești, sau rețeaua de valori și principii care iți structurează viata. A avea identitate înseamnă uniformitate în tot timpul indiferent de circumstanțe, identitatea este condiția unei persoane care este sine fără a pretinde de a fi ceva ce de fapt nu e; individualitate, personalitate. Nu accepta sub nici o forma ca cineva să-ți lezeze din individualitate, nu accepta sa fii uniformizat cu un șablon prestabilit, nu accepta sa fii "culcat pe patul lui Procust".

  • Cu aceasta ocazie voi tine sa multumesc tuturor care ma onoreaza din cind in cind cu o vizita pe blog, acest blog nu ar avea sens fara a va avea pe voi in calitate de cititori. Din ai mei 292 facebook friends primesc vizite de la cca 5% din ei, maxim ce pot eu cere, și exact necesarul pe a găsi inspirație sa continui.

Alte ginduri intr-un alt set intr-un alt articol.

Dacă ți-a plăcut click like, dacă ai ceva de spus scrie mai jos, sunt deschis spre critica constructiva a.k.a feedback. :)