Cum recunosti nativul din Rac

Starile de spirit schimbatoare ale Racilor sunt sincronizate cu schimbarile Lunii si reactioneaza la aceeasi misterioasa influenta lunara care provoaca fluxul si refluxul oceanelor. Totusi, in ciuda modificarilor de forma pe care le percepem constant, Luna nu se schimba cu adevarat, e doar o iluzie.


La fel si Racul ramine de fapt aceeasi persoana, cu toate toanele lui fluctuante. Aceasta constanta in inconstanta e caracteristica dupa care poti recunoaste usor un Rac, o data ce stii in ce faza se afla cind il intilnesti. S-ar putea sa-ti atraga atentia pentru prima oara cind ii auzi risul "nebunesc, lunatic", extrem de contagios. Acesta urca si coboara, pornind de la un chicotit, pina la hohote sanatoase, profunde, sonore.




Daca e in starea "sufletul petrecerii" nu-ti va fi deloc greu sa identifici un Rac. Va fi cea mai amuzanta persoana din incapere, cel care ride mereu, fie ca el e cel care spune glumele, fie ca reactioneaza la glumele altcuiva. Nu exista om caruia sa-i placa glumele mai mult decat acestui nativ, iar latura lui amuzanta e cu atat mai surprinzatoare cand apare pe neasteptate din aceasta personalitate linistita si blinda in mod normal. Umorul Lunar nu e niciodata superficial, ci profund, caci izvoraste din observatia atenta a comportamentului uman. Poate ca Racul nu-si foloseste zilnic umorul, dar il poate scoate oricind la iveala intr-o clipa din strafundurile in care il tine la pastrare. Acesti oameni nu sint innebuniti sa fie centrul atentiei, ca extravertitii Lei sau Sagetatorii plini de giumbuslucuri, dar au un uluitor simt al publicitatii cind vor sa se faca remarcati. Nu te lasa pacalit de comportamentul linistit, de plan doi, al nativilor acestei zodii.


Ei se bucura in taina de atentia primita. Nu vei vedea un Rac alergand cu disperare dupa celebritate (ei nu alearga dupa nimic cu disperare), dar cu siguranta nu va fugi de ea. Nativul poate fugi de multe lucruri, dar aprecierea publica nu e unul dintre ele. Daca racesti usor, ai face bine sa-ti pui haina de ploaie cind esti in preajma unui Rac aflat in perioada lui melancolica. Nativul poate cadea intr-o tristete fara margini, iar depresiile lui pot fi mai adinci decit fundul oceanului.

Temerile lui sint de obicei bine camuflate de umorul lunar nebunesc, dar nu-l parasesc niciodata, bintuindu-i zilele si noptile cu o vaga senzatie ca pericole neidentificate il pindesc din umbra. Pesimismul nu e niciodata prea departe la acesti oameni, intotdeauna gata sa le strice cele mai frumoase momente. Racul poate face calatorii de vis spre stele pe aripile de funigei ale imaginatiei sale daca invata sa ignore acea siciitoare voce interioara care-l cicaleste intruna si-l previne ca s-ar putea sa se piarda in spatiu pentru totdeauna.

Pina invata sa-si invinga temerile, acestea vor fi mereu pentru el calciiul lui Ahile si-i vor taia aripile de fiecare data cind va incerca sa zboare spre inaltimi. Lacrimile lui nu sint niciodata de crocodil, ci izvorasc din adincurile inimii lui fragile si vulnerabile. Poti sa-i ranesti sentimentele sensibile doar cu o privire aspra sau un ton dur in voce.


Cruzimea indreptata impotriva lui poate duce la ochi plini de lacrimi sau la o retragere completa in sine. Nu va fi usor sa depistati un Rac aflat in aceasta stare de spirit, pentru ca, atunci cind e ranit, tinde sa dispara cu totul intr-o tacere incarcata de repros. Uneori poate sa se razbune cu ferocitate aproape scorpioneasca, dar o va face de obicei in secret, nu pe fata, caci ii lipseste dispretul fata de consecinte tipic Scorpionilor. Totusi, de cele mai multe ori va refuza sa se razbune si se va multumi sa se ascunda in carapacea lui protectoare.

Daca l-ai ranit, poti sa-l impungi zile in sir cu un bat, caci tot nu vei ajunge la el. Nu va raspunde la telefon, la soneria de la usa si nici la scrisori. Coplesiti de nesiguranta, disperare si tristete, Racii cauta izolarea si solitudinea. O alta stare de spirit tipica Racilor ar fi cea... raceasca. Persoana care ti-a raspuns repezit cind ai intrebat-o cit e ceasul, sau care aproape ca ti-a dat una cind ai rugat-o sa-ti dea solnita, probabil ca era nascuta la sfirsitul lui iunie si trecea printr-una dintre acele perioade cind nativii zodiei urasc intreaga lume.


Acel om nu e furios pe tine, doar dezamagit de viata. ii va trece si va redeveni persoana dulce, blinda si intelegatoare pe care o stiu toti, cind luna va trece in urmatoarea faza. Consulta ziarul pentru a afla mersul fazelor lunii sau asteapta urmatoarea maree.

3 comments: